| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
mati_fs
Czytelnik

Dołączył: 17 Paź 2011 Posty: 7 Skąd jesteś (miejscowość/region): Radom Posiadane auto: Land Rover Discovery 2.5td5 1999r
Piwa: 0/2
|
| Wysłany: Pon 17 Paź 2011, 17:10
Temat postu: jaki jest zalecany olej silnikowy do TD5? |
|
|
Witam,
Od miesiąca jestem właścicielem Discovery TD5 1999r, chciałbym podszykować auto tak, aby służyło mi dlugie lata, stąd pytanie jaki olej silnikowy zalecany jest do Discovery II o przebiegu 230tys? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
keramski
Czytelnik

Dołączył: 28 Wrz 2011 Posty: 5 Skąd jesteś (miejscowość/region): WrocLove Posiadane auto: DISCOVERY II 99' 2,5 TD5M
Piwa: 1/0
|
| Wysłany: Wto 18 Paź 2011, 15:24
Temat postu: Re: ( Land Rover ) jaki jest zalecany olej silnikowy do TD5? |
|
|
Witaj.
Ja też jestem posiadaczem Discovery od około miesiąca
Mój brat mnie namówił bo posiada takie żelazo od 3 lat.
Po zakupie swojej Dyskoteki pojechałem do nieautoryzowanego serwisu Land Rover "serwis land" we Wrocławiu. Tam mi wymienili olej z 10w40 na 5w30 Mobil 1 i wszystkie inne płyny: olej mosty, reduktor, skrzynia biegów, płyn hamulcowy, płyn chłodzący.
Auto 99 rok przebieg 208tys. W serwisie panowie powiedzieli ze zawsze przy wymianie oleju w silniku należy wymienić oleje w mostach i reduktorze, a jeżeli auto ma automatyczna skrzynie to w skrzyni też.
A przy okazji wynaleźli mi sporo baboli po poprzednim właścicielu, miedzy innymi olej 10w40 zamiast 5w30.
Pozdrowienia z Wrocka. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mati_fs
Czytelnik

Dołączył: 17 Paź 2011 Posty: 7 Skąd jesteś (miejscowość/region): Radom Posiadane auto: Land Rover Discovery 2.5td5 1999r
Piwa: 0/2
|
| Wysłany: Wto 18 Paź 2011, 19:42
Temat postu: Re: ( Land Rover ) jaki jest zalecany olej silnikowy do TD5? |
|
|
| Ok, super dzięki wielkie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|